Avlyst Tidlig sommer eller sen vintertur... Dagstur fra Hammeren til Bjørnholt i Nordmarka

Fellestur

Dato
29. mars kl. 10:15
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, 52 Hverdagsturer, Nordmarka, Ungevoksne, Voksne, Brodder, Bjørnholt, Mosjonist
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet Coronautbruddet er samtlige aktiviteter i DNT avlyst ut april-måned.

NB! Turaktivteten er avlyst

 

Vi ønsker deg og dere velkommen til én av årets underlige vinter/vårturer som fullt mulig kan bli til en sommerlig tur i steden. Destinasjon: Det sjarmerende Bjørnholt ved den sydlige enden av Bjørnsjøen i vakre Nordmarka.

 

Turaktiviteten arrangeres enn så lenge søndag 29. mars (ikke 28. som det tidligere var oppgitt) og gjennomføres som fottur med brodder. Vi ønsker på forhånd å vite hvor mange som kan delta og opprettholder derfor påmeldingen med maksimalt 10 (ikke 15) deltakerplasser. 

Vi møtes kl. 10.15 i krysset ved parkeringsplassen langs Nordmarksveien og Maridalsveien; også omtalt som Hammeren. Se etter turlederen som bruker en rød og synelig turlederjakke. Bussen fra Nydalen ankommer i følge Ruter Hammeren bussholdeplass kl 10.07, ellers er det muligheter til å parkere egen bil på begrensede plasser. Medbring klær og utstyr som egner seg for en dagstur på ca. 6 timer inkludert én lengre spisepause og to mindre. Følg værmeldingen på yr.no og snøforhold på senorge.no. Husk at vi spiser ute og pakk sekken etter forholdene. Fra Hammeren til Bjørholt er det ca. 9 km (mulig islagt) grusvei med mange slake oppoverbakker. Vi beregner omtrentlig 4-5 km gange i timen på vei opp og noe hurtigere på vei tilbake - akkurat samme vei. Retur på Hammeren estimeres et sted mellom kl. 16.00 og 17.00

 

OPPMØTE: Parkeringsplassen langs Nordmarksveien og Maridalsveien (Hammeren)

DATO OG TIDSPUNKT: Søndag 29. mars kl.10.15. Retur på samme sted kl. 16.00-17.00

AVSTAND OG HØYDEMETRE: Ca. 18 km tur/retur. Høydemetre til Bjørnholt: +262 m. / -61 m. Tilbake til Hammeren: -262 m. / + 61 m.

GRADERING: Middels (til krevende) Nesten én mil gange per vei med mange oppoverbakker. Du må vite at du kan gjennomføre turen i moderat tempo i ca 4-5 km timen uten særlig behov for pauser. Les vilkårene i forkant av påmelding. 

UTSTYR: Kle deg ut i fra værforholdene og med tanke på at du blir svett på vei opp til Bjørnholt og nedkjølet mens du sitter i ro og spiser. Ull og pustende tøy er alltid å anbefale. Sitteunderlag, inngåtte sko og kraftige brodder er nødvendig. Se forslag til pakning.

PROVIANT: Pakk snacks og mellommåltider lett tilgjengelig. Medbring en god niste som vi spiser på tunet.

PÅMELDING: Maksimalt 10 deltakerer med påmeldingsfrist lørdag 28. mars. Følg med på nettsiden for eventuelle endringer. Ved avlysning sendes det også ut beskjed til de påmeldte. 

 

 

Tidlig sommer eller sen vintertur... Dagstur fra Hammeren til Bjørnholt i Nordmarka

NB! Turaktivteten er avlyst   Vi ønsker deg og dere velkommen til én av årets underlige vinter/vårturer som fullt mulig kan bli til en sommerlig tur i steden. Destinasjon: Det sjarmerende Bjørnholt ved den sydlige enden ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sandra Mauer
  • Stian Andreassen