Liomseter ligger vakkert til i et gammelt seterlandskap, sentralt i Langsua Nasjonalpark - Gausdal Vestfjell. Liomseter har vært seter for gausdølene i lange tider. Etter hvert som turisttrafikken tiltok og setervegen ble for lang, ble DNT bedt om å overta hytta. I dag fremstår hytta moderne og solid, innredet i tradisjonsrik stil.

Liomseter er et flott utgangspunkt for både dagsturer og hytte-til-hytte-turer, og er et populært sted for hele familien. 

Liomseter er sentralt plassert med turmuligheter i alle retninger, og egner seg ypperlig til å bo flere netter. Hytta er det naturlige startpunktet for turer i Langsua, og for langturer mot Jotunheimen. Herfra kan du begi deg ut i det omfattende nettet av selvbetjeningshytter i retning Sikkilsdalen og Jotunheimen.

Liomseter peis
Liomseter peis
Foto: Kari Merete Horne
Foto: Juel Victor Løkstad Grande

Fasiliteter

Hytta har totalt 40 senger, med 2-, 3-, 4-sengs rom. Rommene ligger hovedsaklig i andre etasje på hovedbygget. 

Det er aggregatstrøm på hytta. Dusj og vask finnes i kjelleren i hovedbygget.  Liomseter har utedo, men en ganske hyggelig en. 

Hytta har sentralfyr med vannbåren varme. I tillegg finnes det to trivelige peiser, en i stua og en ved resepsjonen. 

Vi skal gjøre vårt beste for at DU skal få et trivelig og minnerikt opphold!

Ofte stilte spørsmål 

Kan jeg bestille opphold på Liomseter?

Ja, dersom du bestiller fullpensjon, kan du bestille plass. 

For avbestilling, gjelder følgende betingelser (egne regler for grupper over 10 personer)

  • Fri avbestilling fram til 2 uker før planlagt ankomst. 
  • Ved avbestilling 5-14 dager før planlagt ankomst, vil det påløpe et avbestillingsgebyr på kr 500 pr person.
  • Ved avbestilling 0-4 dager før planlagt ankomst, vil hele oppholdet (inkludert bestilte måltider), bli fakturert i sin helhet


Hvordan er det med parkeringsmuligheter ved Liomseter?

På sommeren kan du parkere på parkeringsplass rett ved hytta (50-100 m), og det er godt med plass på parkeringsplassen. Nærmeste parkering på vinteren er ved Synstgardsætra som ligger ca. 15 km fra hytta. Skiløyper blir kjørt opp til påske, og scootertransport kan avtales på forhånd med hyttevertene.

Er Liomseter et egnet sted for barnefamilier?

Det korte svaret er ja. På sommeren er det bilvei helt frem til hytta, og terrenget rundt er lettgått for små føtter, og store føtter med bæremeis/sekk. Området byr generelt på rik natur, med gode fiskemuligheter og spennende turstier. På vinteren har man mulighet for både korte og lange turer, samt leke seg i området rundt hytta. Vi henter på snøscooter hvis ønskelig.  

Kan man ha med hund på Liomseter?  

Vi har egne hunderom, og disse kan forhåndsbestilles. På samme måte som andre rom, må du regne med å dele rom med andre hundeeiere. Dersom det er fullt på hunderommene, må hunden sove i vedskjulet.  Hunderom koster kr 100 kr per hund per opphold. Parkeringsplassen er heller ikke langt unna, så man kan også la hunden ligge i bilen. Husk at det er båndtvang i området fra 1.april til 1.oktober.

Kan man telte på Liomseter?

Ja, det kan man. Når man slår opp telt inne på området til Liomseter kan man bruke hytta akkurat som om man bor der, bare at man sover ute i sitt eget telt. En fin måte å introdusere barna til teltlivet på. 

Kan man bestille arrangement på Liomseter?

Ja, man kan det, men dette må avtales på forhånd. Vi har hatt både 50 årslag,og markering av bryllupsdag i Liomseters åpningstid, men man kan også forhøre seg om mulighetene når hytta er stengt. 

Hva koster et opphold på Liomseter?

Prisene avhenger av medlemskap, alder og romtype. Les mer her: Priser

Andre tilbud/tilbud i nærområdet:

Organiserte turer: DNT Oslo organiserer en god del overnattingsturer med turleder i området. Dette er en kjekk måte å møte nye mennesker på, oppleve ny natur og bli kjent med DNT innenifra. Eksempler på turer og arrangemanger i vårt nærområde er trekanten, jotunheimstien, huldredager (for barn) og nybegynnerturer i fjellterreng. Les mer om dette tilbudet på DNT Oslo sine hjemmesider. Og på siden Utforsk Langsua!


Almenningshytter:Vestre Gausdal har en hel del almenningshytter i området som kan benyttes til overnatting eller være et fint delmål for dagens nistepakke. Les mer på nettsidene til Gausdal fjellstyre.

Kittilbu Utmarksmuseum:

Et lite, men utrolig hyggelig museum som bl.a formidler historien om hvordan menneskene, helt tilbake til steinalderen, brukte utmarka i Gausdal Vestfjell. Her kan du også røyke fisken du eventuelt skal ha med deg hjem gratis!  Om Liomseter Randsfjordmuseet.  

Kjekk nettside for aktiviteter i Gausdal: Gausdal

Turistkontoret til Gausdal finner du ved Aulestad; hjemmet til Bjørnstjerne Bjørnson fra 1875 til 1910.

Kart