Turtips

Med Liomseter som utgangspunkt kan du gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle, barnevennlige turer til krevende toppturer. I tillegg er hytta både et naturlig startsted og overnattingssted på en rundtur i Langsua nasjonalpark. Her er noen av våre anbefalte turer. Du finner flere turforslag på UT.no

Liomseter via Reinhamran til Svarthamar

5 timer

Fin tur i kuppert og krevende terreng. 

Se kart og mer info på UT.no

Trekant i Langsua

3 dager

Enkel tur som passer for barnefamilier

Se kart og mer info på UT.no

Storkvolvbua til Liomseter 

1 dag

Fin dagstur i Langsuas flotte terreng.

Se kart og mer info på UT.no

Suluhøgda 1122 moh

Suluhøgda er Liomseters nærmeste topp. Lett og fin adkomst og utrolig utsikt utover hele Gausdal, Fjelldokka og store deler av Langsua Nasjonalpark. Turen er ikke lengre enn at den egner seg fint for barnefamilier. Turen er kvistet.

Vakkerlifjell rundt

En kvistet rundtur rundt Vakkerlifjell. Ruta begynner på kvisteløypa mot Storkvolvbua, runder så Vakkerlifjell for så å komme innpå løypa fra Synstgardseter. Egner seg fint for barnefamilier.

Elgens furuskog

Om du følger traseen etter sommerveien kommer du raskt ned til elgens rike. Vi garanterer spor etter elg, kanskje du til og med får se skogens konge. Området preges av noen fantastiske furuer. 

Fra hytte til hytte

Langsua er et fantastisk område for å ferdes på ski. En klassisk korttur er Liomseter - Storkvolvbua - Haldorbu og tilbake til Liomseter, men du kan også bruke flere dager på å nå Gjendesheim. Fra Storkvolvbua ned mot det åpne platået omkranset av fjell i retning Storhøliseter blir en uforglemmelig tur.